La premsa local ja ho ha difós, per tant, ara ja és públic. Pel dilluns 25 de novembre estem preparant l’Acte de Presentació Col·lectiva del Procés Àgora Terrassa, a les 19:30h al Teatre Alegria.

Estem acabant de definir: continguts i les dinàmiques de la sessió però el que sembla més important en aquests moments és donar passos endavant en termes de reinvenció política, ciutadana i de gestió. Fomentar que s’encreuin relacions més enllà dels interessos, o temàtiques sectorials o afinitats. Dialogar i trobar noves maneres de fer ciutat, des del “jo” i el “nosaltres”.

No sabem de cap altra ciutat que hagi triat una desena de ciutadans per fer una tasca dinamitzadora d’aquest nivell però cal avançar, de forma més o menys ferma endavant, sent conscients de les dificultats i incerteses.

La funció de la Comissió Dinamitzadora no és la de fer de savis, ni donar receptes, sinó que l’objectiu és que sigui la pròpia ciutat a través de la seva gent, qui es formuli les seves pròpies preguntes, observacions i reflexions entorn els valors i les formes actuals de fer, per tal d’intentar provocar un canvi en la forma d’acostar-se als problemes, fugint dels processos de planificació més tradicionals.

Ser els primers, ens pot fer respecte però no ens ha de paral·litzar. Tenim l’encàrrec, necessitat i la voluntat de regenerar la confiança dels ciutadans en la ciutat, més enllà de les estructures polítiques. Més que quedar-nos atrapats en la realitat de la crisi, invitem a la ciutadania a potenciar, compartir una voluntat flexible, adaptativa i  creadora de ciutat.

Si vols participar en aquesta sessió i/o estar al dia del procés Àgora Terrassa, si us plau envia un correu electrònic a: [email protected]. L’assistència és lliure però donat que l’aforament de la sala és limitat,  es confirmarà la inscripció seguint l’ordre de recepció dels correus.