L’arlliBRE, fet amb troncs recollits de les ventades del desembre passat, permeten l’intercanvi de llibres a l’estil del bookcrossing. Algú deixa un llibre, algú altre se l’emporta i deixa un altre llibre i així successivament. Aquest sistema està basat en els valors de la descoberta, la confiança i la perseverança en seguir aportant llibres, promocionant, la cultura, la lectura i el coneixement col·lectiu.

L’arlliBRE no està sol. Li fan costat, ciutadans, comerciants, entitats i també arlliBRE Jardiners. Aquests últims són qui han establert un mètode de seguiment i control dels llibres que reposen en l’arllibre: títol, nombre, valoració de l’estat de conservació, fotografies…

Des de l’Associació Local d’Entitats per a la inclusió (ALEI) es promou aquesta tasca i s’hi vincula a persones en procés d’inclusió social que tenen inquietud per continuar actius i fer de voluntaris els hi fa molta il·lusió.

Pep Martí membre de la Comissió Dinamitzadora d’Àgora Terrassa i d’ALEI comenta que “es tracta d’anar compartint i alimentant el sentit de tot plegat, contribuir a fer comunitat, fer xarxa, fer teixit social i ciutadà on tots i totes trobem la manera d’aportar i rebre, de contribuir i sentir-nos reconeguts, i ser partícips d’un joc que ens enriqueix de diverses manarllibre jardiners ALEIeres”.

 

El procés Àgora Terrassa s’està seguint i fent créixer una idea que va sorgir a la seva pàgina de Facebook arran d’una experiència a Berlín, que va trobar l’entusiasme de moltes persones que volien que aquella idea esdevingués projecte i d’entitats que buscaven les formes per fer-la possible, viable i compartida. A partir d’ara caldrà continuar cuidant i regant aquesta experiència amb activitats que la continuïn fent viva.

Tots i totes podem aprendre d’aquest projecte i ens pot ser útil per generar i veure les condicions que ho faciliten i les maneres amb les coordenades del compromís àgora: amb els “co” (confiança, cooperació, comunicació,…), experimentant, vivint ladiversitat i practicant l’ètica.