Fa temps que a la Comissió Dinamitzadora li estem donant voltes a “Com posar sobre la taula a les regles de diàleg per generar espais de reflexió i acció sobre els que posar-nos d’acord entre diferents actors i aconseguir establir uns mínims de consens?”.

Un de les temàtiques sobre la que ens semblava interessant fer aquest exercici era al voltant de “la Banca i els Diners Públics”. A aquest assumpte s’hi han referit polítics, administració i ciutadania en els seus respectius fòrums. El proper 4 de novembre a la Biblioteca Central de Terrassa l’espai Àgora vol omplir-se d’arguments i valoracions en totes direccions per poder avançar en possibles reflexions accions conjuntes i de ciutat.

PROGRAMA

18h Diàleg per conèixer: Com es fan els Diners? Com Funciona el sistema financer?

Susana Martin Belmonte

Economista (UAM), llicenciada en l’especialitat de Teoria Econòmica (1993) i Màster en Direcció de Màrqueting per ESIC (1998). Va ser analista de mercat en la oficina comercial de l’ambaixada d’Espanya a Mèxic en un programa de l’ICEX. Tot i això ha dedicat la major part de la seva vida professional a Internet i al desenvolupament de negocis digitals a l’empresa privada. El 2003 s’inicia en la investigació independent sobre el sistema monetari i el 2011 publica a Icària el llibre “Nada está perdido. Un sistema monetario y financiero alternativo y sano”. Membre de l’Institut de la Moneda Social, es dedica al desenvolupament de les monedes complementàries i a promoure la reforma del sistema monetari. Manté el bloc www.soberaniafinanciera.org.

Antoni Garrido

Catedràtic d’Economia Aplicada en la Facultat d’Economía i Empresa de la Universitat de Barcelona i investigador de l’Instituto d’Economía de Barcelona (IEB). Especializat  en el campo de la Economia Financera, ha publicat nombrosos treballs i articles en aquesta materia en revistes especialitzades d’àmbit tant nacional com internacional, essent mereixedor dels premis “Antoni Puges” (1983) i Joan Sardà Dexeus (2009). Membre de la European Association of University Teachers of Banking and Finance es conseller de l’Institut Català de Finances (ICF) i secretari del Consell de redacció de la Revista Econòmica de Catalunya.

19:00 Les claus de l’ordre jurídic i la gestió actual de l’Ajuntament en temes financers i de banca

Antoni Fernández – Director de l’Àrea d’Hisenda i Serveis Generals

19:30 Debat amb el públic entre els representants de la Banca Convencional i Ètica

– Fiare Maria Antònia Bartolí, delegada de l’Àrea Mediterranea
– Triodos Isabel Sànchez, Directora Regional de la zona Est.
– Coop 57 Xavi Teis, responsable de Comunicació
– Adicae Àlex Daudén, Coordinador de Catalunya
– Caixabank ha declinat la seva participació

Ens acompanyeu?? Vine i participa!!

 

explicacio_banca_etica

 

Enllaços relacionats

Blog del Grup de Bé Comú a Terrassa

– Proposta de Resolució aprovada pel Ple Municipal sobre Banca Ètica. Llegir