Seguim amb les respostes a les preguntes sobre el Procés Àgora Terrassa que es van formular en l’acte inicial del Teatre Alegria.

Algú va escriure en el Mur de l’Àgora:
Pregunta Procés Participació No Polititzats

 

La Comissió Dinamitzadora està totalment d’acord amb buscar el màxim de pluralitat en el procés. En aquest procés hi ha de cabre tothom que vulgui participar. L’objectiu és establir dinàmiques, generar reflexions, el debat sobre els temes que afecten al “jo” i al “nosaltres” ciutadà.
Alhora, la imatge mental, formes i prioritats a abordar des de la participació ciutadana poden ser múltiples i segons el format que es triï poden comprendre o excloure determinats públics. Hi pot haver gent poc acostumada a participar del “fet públic” i aquests no sobren.
Estem acostumats a que la participació política es faci des de la política i les institucions i molt sovint des d’una vessant molt formal. Però el desencant polític fa que la pròpia ciutadania hagi de trobar noves formes de tractar els temes que li preocupen, li interessen i per tant enriquir-se mútuament i aportar nous punts de vista als problemes quotidians i reptes de ciutat.
L’Àgora neix tenint en compte el voluntarisme i la participació individual en les propostes ciutadanes, més enllà dels que són representants d’alguna entitat, els participants es representen a sí mateixos.
La Comissió Dinamitzadora està treballant en la posada en marxa d’activitats per a respondre una o vàries preguntes Àgora. Si tens alguna idea d’activitat que pot ajudar a respondre-les, si us plau escriu a: [email protected]