eix_estil

INTRODUCCIÓ
L’eix “Estil Terrassa” té sentit en la mesura que un bon grapat de les preguntes formulades a l’Àgora Terrassa fan referència a aspectes concrets i únics de la nostra ciutat i la seva gent.

En general, les preguntes formulades tractaven temes transversals i genèrics. És a dir, es podien aplicar a la majoria de ciutats de Catalunya. En canvi, n’hi havia algunes que empraven un llenguatge més concret en què sovint apareixien els mots terrassenc/a i/o Terrassa. Alguns exemples són:

“Fer societat és gestionar emocions compartides. Podem tenir una cançó sobre Terrassa que ens identifiqui i ens permeti expressar aquestes emocions?” / “Com es projecta Terrassa al món?” / “Com podem recuperar la memòria dels nostres terrassencs memorables?” / “Podem recuperar la denominació d’origen dels nostres teixits terrassencs?” Veure-les totes

Totes aquestes preguntes tenen a Terrassa, els terrassencs i terrassenques com a denominador comú. La majoria s’encaminen en la línia de recuperar alguna part de la nostra història de la qual ens sentim especialment orgullosos, com per exemple de Hockey: “Què podem fer perquè Terrassa sigui  coneguda en el món com a ciutat bressol de l’esport? Com promocionar en Hockey els nostres internacionals olímpics?”. O importar allò que fan bé a fora i que creiem que també podria funcionar a la nostra ciutat. Com és l’exemple del REC d’Igualada: “Per què no és pensa impulsar un acte per dinamitzar el sector tèxtil com per exemple l’esdeveniment del REC d’Igualada?”. Així com també d’intentar atreure el talent terrassenc que actualment es troba fora de la ciutat.

Les idees més compartides en aquest eix, per tant, són:

“Terrassencs i terrassenques / Terrassa / ciutat / comú / orgull / arrels / potencial”

Es tracta de descobrir quins són els nostres punts forts i dèbils. Els forts per ensenyar-los i mostrar-los, sentir-nos orgullosos d’allò que fem bé i donar exemple a la resta de municipis. I els dèbils per corregir-los i millorar-los important models d’èxit però sobretot donant oportunitats als nostres ciutadans.

PREGUNTES D’AQUEST EIX

El dia 25 de novembre en la presentació inicial de l’Àgora es van formular moltes preguntes des de la creativitat i la il·lusió en el futur de la ciutat. Quines són les preguntes Àgora de l’Eix Estil Terrassa??

Mira quines són les relatives a aquest eix i a través de l’apartat de comentaris de la pàgina, aporta’n d’altres! Entre tots i totes mirarem de contestar-les i avançar.

VÍDEO DE LES PRIMERES CONVERSES SOBRE AQUEST EIX

31 de març 1a SESSIÓ ÀGORA TERRASSA

0042697 rc_estilterrassa

Veure resum – acta de la 1a sessió

Veure resum – acta de la 2a sessió

Veure resum – acta de la 3a sessió