Un dels valors del projecte Arllibre és la millora contínua i la capacitat d’aprendre a través de l’experiència ciutadana. En aquest sentit, després de gairebé dos anys de funcionament, el seguiment dels Arllibre’s ha deixat palès que quan millor funcionen aquests elements és quan estan cuidats i envoltats d’una comunitat de persones que aporten llibres. És llavors quan l’intercanvi de lectura i cultura esdevé més positiu. En canvi quan estan en un lloc on és fàcil aparcar i on no hi ha una comunitat “present” llavors les probabilitats que els Arllibre’s siguin vandalitzats són més altes.

És per això que s’han près les següents mesures:

Trasllat Arllibre Centre Cultural

– Traslladar l’Arllibre de Avda. Jacquard als jardins del Campus de la UPC

Després d’unes converses amb el rectorat de la UPC a Terrassa, s’ha instal·lat l’Arllibre de Jacquard als jardins de l’edifici històric del Campus de la UPC, on segur servirà per millorar l’intercanvi de llibres entre els estudiants i, per descomptat, la ciutadania que hi vulgui accedir. Aquesta és una ubicació que també té una gran afluència de públic però que alhora està més “cuidada” i vigilada.

– Traslladar l’Arllibre del Centre Cultural al l’interior del Museu de la Ciència

Es van iniciar els contactes pertinents per traslladar l’Arllibre del Centre Cultural al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). D’aquesta manera es pretén fer aflorar coneixement que pugui servir a persones que s’acostin a aquest racó cultural i de memòria industrial de la ciutat.

Com veieu el projecte Arllibre segueix i es reinventa amb l’impuls d’entitats sense ànim de lucre agrupades i dinamitzades per l’entorn d’ALEI que fomenta les tasques de manteniment i el seguiment de les donacions i promou activitats diverses.

I TU JA HAS APORTAT CULTURA I CONEIXEMENT AL TEU ARLLIBRE MÉS PROPER??

Veure plànol d’Arllibres (actualitzat 27 de juny de 2017 )