La sala d’actes del Qu4drant.0 el dia 15 de novembre va acollir una sessió de treball de l’associació Amics del Vapor Gran i Plaça Nova i la Comissionada per la cooperació ciutadana en el territori, Itziar González, amb els grups polítics municipals.

En aquesta trobada, la comissionada i l’entitat van exposar als membres del Consistori el treball fet fins ara, la diagnosi d’aquesta zona de la ciutat i les propostes d’actuació per a millorar-la.

No és habitual que associació de veïns i comerciants d’un espai de la ciutat estiguin constituïts en una mateixa entitat (Amics del Vapor Gran i la Plaça Nova), ni tampoc que els grups municipals polítics escoltin els qui treballen i viuen en un entorn i parlin amb sentiment d’acord, unitat i ganes d’aportar més que de discernir. En aquest sentit, el projecte de millora de l’entorn del Vapor Gran avança.

Com sabem, el Vapor Gran és un entorn que va pensar-se urbanísticament en temps de bonança. Ens pensàvem que aquest espai funcionaria com el centre ja que està molt i molt a prop però tots i totes sabem que no està essent així. En el moment actual ens toca construir sobre el que tenim, evitant caure en els retrets i malastrugança del que s’hauria d’haver fet i no s’ha fet. És per això que s’inverteix i es fomenta la reflexió i el treball intens a través del desenvolupament de diàlegs i mètodes entre tots els actors que intervenen en l’espai (Veïnatge, propietaris de locals, comerciants i serveis públics) que ajudin a definir el model, trobar instruments, fer acció constructiva per ser font de vida i impuls ciutadà.

Sessió Vapor Gran