Continuem amb les

Preguntes que es va fer la Comissió Dinamitzadora alhora d’organitzar l’acte del 25 de novembre

  • Com explicar el recorregut i el paper de la Comissió Dinamitzadora en el Procés?

Els membres de la Comissió Dinamitzadora van ser triats per imprimir ritme, lluny de representar col·lectius o interessos concrets. Hi ha molta diversitat i complementarietat entre ells: món empresarial, social, del comerç, hoteler. Havien de poder parlar de forma coral i alhora expressar-se a la seva manera… Com va començar tot? Qui són? Quines són les seves pors, inquietuds? Quines continuen sent? Què es proposen? Com faran participar i moure a la ciutat?


  • Com donar cabuda a la Comissió D’Impuls, representants dels grups polítics municipals, com a iniciadors d’aquest camí?

Aquest dia el paper dels polítics no estava a l’escenari sinó entre el torn de paraules del públic, i sense agafar protagonisme, havien de poder mostrar la seva opinió i suport al procés per donar confiança a la ciutadania sobre els reptes de futur i suport de les institucions. Sense un ordre pre-establert els portaveus municipals van anar donant la seva confiança i entesa política sense partidismes i fisures pel que fa al plantejament i evolució del procés.

  • Qui podia jugar el paper de conductor del debat?

La funció de moderador es volia confiar a una persona que tot i les dificultats físiques, dia a dia supera el seu “acomodament”. Jordi Dueso, va gestionar el torn de reflexions i preguntes sobre la ciutat. Ell va ser qui va anar distribuïnt les paraules, estenent el seu bon humor i animant a dir en veu alta interrogants.

  • Com donar veu a aquelles persones que per timidesa o falta de temps no participen oralment? Com recollir les inquietuds dels assistents en el procés Àgora Terrassa?

A l’inici es va entregar un rotulador als assistents i alhora la documentació entregada ja incloïa uns paperets adhesius en els que formular les preguntes que marcaran l’inici del procés. S’invitava que al final aquests fóssin col·locats en el Mur de Preguntes de l’Àgora Terrassa, d’una forma resumida i àgil. L’objectiu era poder  iniciar la planificació d’actes i activitats del Procés Àgora Terrassa a partir de les preguntes plantejades.

  • Com es va voler difondre el que succeïa a la sala més enllà de les quatre parets?

Es van anar Twittejant a través del perfil @agoratrs i el hashtag #agorat els principals missatges i també algunes de les preguntes que van fer els assistents. Alguns dels presents també es van sumar a aquesta xarxa social. També es va voler posar una pantalla de plasma a la gent que no va poder entrar per falta d’aforament.

Has llegit els propòsits de l’acte de l’Àgora Terrassa I?

Esperem que l’acte us sorprengués i us animem a implicar-vos i participar en el Procés de l’Àgora Terrassa.

Ja us heu inscrit? Si ho feu, us informarem dels actes i activitats previstes

Ja heu formulat la vostra pregunta a la gent de Terrassa? Podeu fer-ho aquí.