Els alumnes i el professorat de l’Institut Santa Eulàlia tornen a col•laborar amb el procés Àgora Terrassa, realitzant una nova enquesta ciutadana. Des del passat 20 de novembre, la comunitat educativa llançada al carrer en ple treball de camp està interrogant els terrassencs i terrassenques sobre les seves relacions amb l’espai públic de la Ciutat. Un curt qüestionari de 12 preguntes tracta de reconèixer quins són els principals llocs de trobada dels veïns, allà on es troben més a gust en els seus barris i també respecte del centre de la ciutat; com es desplacen, i quins itineraris més freqüents utilitzen per a anar del domicili als llocs de trobada al centre.

Enquesta Mapa de Fluxos de l'Ins Santa Eulàlia

Per a respondre a aquesta última pregunta, els enquestadors conviden els ciutadans a dibuixar aquells itineraris sobre el plànol de Terrassa, amb l’objectiu de plasmar gràficament els camins més emprats pels veïns (o que més emprarien) per traslladar-s’hi a peu, la qual cosa ha de permetre la generació de mapes de fluxos, que amb posterioritat es podran utilitzar per a la presa de decisió en matèria de mobilitat i de participació ciutadana.

 

La campanya, que duen a terme amb el suport tècnic de l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa (OESST) i del projecte de Dinamització del Vapor Gran, té previst cloure’s a finals d’aquesta setmana, si el temps ho permet, per a recollir al voltant de 800 qüestionaris vàlids. Com en l’anterior, a banda de l’interès pels resultats als efectes d’anàlisi de l’estructura de la ciutat, la participació en l’enquesta és un bon pretext per alumnes i professors per a treballar de forma transversal diferents matèries pedagògiques que tenen relació amb la seva identificació amb la realitat social, cultural i econòmica de l’entorn immediat.