PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Les preguntes més habituals i les seves respostes es detallen aquí. Es tracta d’una  manera clara i directe d’aclarir dubtes a través de preguntes i respostes.

– En aquests moments cal un procés estratègic de ciutat?
Els representants polítics municipals són conscients que hi ha moltes prioritats i urgències que atendre però alhora el conjunt de la ciutat té l’oportunitat d’anar més enllà. En aquests moments, més que mai, convé replantejar-se el que podríem definir com el cercle de confort local per tal de poder guanyar perpectiva i actualitzar l’estratègia per fer-la més efectiva.
Iniciar un camí de diàleg comú i reflexió crítica i oberta al present i futur de la ciutat sempre és enriquidor i positiu.

– Terrassa elaborarà un nou Pla Estratègic de Terrassa?
Els esdeveniments succeeixen de forma ràpida. Els terminis s’escurcen. L’escenari és altament canviant i no recomana processos dilatants. Terrassa no pot esperar 2 anys per elaborar un nou pla estratègic. Cal evitar un procés de planificació estratègic clàssic de llarga durada com va ser el Pla Estratègic Ciutat de Terrassa.
És per això que s’organitza un procés curt en el qual s’estableixen noves dinàmiques, per fer aflorar idees i valors que puguin ser útils per actualitzar l’estratègia urbana, la responsabilització, l’enfortiment de vincles i la col•laboració entre persones, entitats, empreses i organitzacions de la ciutat.

– Qui organitza el procés Àgora Terrassa?
Els noms i les formes són importants i explicatives de com està enfocada aquesta experiència. La Comissió d’Impuls ha donat pas a la Comissió Dinamitzadora com a òrgan central perquè estableixi el full de ruta i imprimeixi ritme, visió global i transversal a les activitats i jornades a organitzar.

– Què farà l’Ajuntament en aquesta ocasió?
L’Ajuntament tindrà un perfil facilitador en l’assoliment del Pacte de Ciutat. El procés té la voluntat que sigui la pròpia ciutadania qui dissenyi, interactuï i assisteixi a tot tipus d’activitats que han de servir per regenerar o renovar les idees conceptes i desafiaments. És des de la governança democràtica i el compromís d’entitats, organitzacions, empreses i persones que s’enfortiran les xarxes i es desenvoluparà una nova dimensió a la construcció de la realitat urbana.

– Què he de fer si vull participar?
Inscriu-te al procés i podràs assistir a les activitats que s’organitzin, fes comentaris a aquest aquest blog i suma a les xarxes socials del procés @agoratrs

– Vull rebre més informació, què he de fer?
Inscriu-te al procés i rebràs informació que et permetrà participar i et mantindrà al corrent de les novetats.

Actualment ja s’han contestat algunes de les preguntes sobre el procés que es van recollir en l’acte de Presentació Col·lectiva el 25 de novembre de 2013. Exemple: És més important, el procés o el resultat? el camí o la fi?, Un cop rebem les preguntes de tots els ciutadans interessats, quin mètode es seguirà per tal de trobar respostes?,  Com mantenir l’esperit i el missatge de la proposta?; Com es farà el reconeixement a les persones participatives?; Com assolirem una visió comuna del que vol assolir la ciutat?; Com generem que els despolititzats participin? Com ho fem per no convertir l’Àgora en un clam de demandes i sí de propostes?; Com garantir la continuïtat de la iniciativa més enllà dels canvis polítics? entre d’altres)

– Tinc altres preguntes que no han estat tractades en aquest apartat, us les puc fer arribar?
Envia un correu electrònic amb els teus dubtes a [email protected] i ben aviat rebràs aclariments.