eix_innovacio

INTRODUCCIÓ

L’actual crisi econòmica, social i de valors ens deixa un present bastant deficitari en molts aspectes i un futur totalment incert. És ben sabut que probablement no es recuperarà l’estil de vida que la classe mitjana tenia als 2000, i també és clar que és un moment en el qual és necessari construir nous models de societat. Clarament, aquest és un repte complicadíssim, i per superar-lo, la innovació i el coneixement social esdevindran eines essencials.

Davant d’uns objectius més o menys consensuats, tenim recursos limitats per afrontar la realitat, per tant, la Innovació Social serà l’instrument que ens permetrà trobar respostes eficients a les necessitats socials actuals, mobilitzant actors locals i fent-los col·laborar entre ells, i ben aplicada podria comportar un creixement en austeritat. Així doncs, aquesta eina ens ajudarà a trobar altres coms alternatius als clàssics, els quals ja estan esgotats, quelcom que esdevindrà totalment imprescindible per sortir amb creativitat i èxit de l’actual statu quo.

Algunes preguntes que inspiren aquest contingut aquest contingut són:

Quins són els passos que hem de fer per caminar endavant encara que el món sembla que va enrere? / Com poden recuperar la il·lusió per iniciar i desenvolupar nous projectes? / Davant dels valors suprems del mercat  i el capital, com  s’hi pot fer front des del món local? Veure-les totes

La transcendència i principal punt fort d’aquest eix es deu, justament, a què la innovació i el coneixement han d’ésser presens en tots els camps per a un progrés adequat, des dels aspectes econòmics o socials, les característiques del mateix procés Àgora Terrassa o fins i tot també pel que fa a valors, idees i creences, ja que també s’han de construir nous marcs conceptuals. Això queda exemplificat en les preguntes d’aquest eix, les quals tracten temes tant diferenciats com:

“tipus de ciutat” / “educació” / “participació ciutadana” / “permeabilitat de les institucions” / “treball i economia”

Per últim, és important destacar que aquesta feina d’innovació i creació de coneixement correspon a tots els ciutadans que es vegin capaços d’aportar un gra de sorra a un futur millor, en definitiva, es necessita la participació de gran multitud d’actors: emprenedors, organitzacions, fundacions, cooperatives, empreses que volen assolir un objectiu social.

PREGUNTES D’AQUEST EIX

El dia 25 de novembre en la presentació inicial de l’Àgora es van formular moltes preguntes des de la creativitat i la il·lusió en el futur de la ciutat. Quines són les preguntes Àgora de l’Eix de Qualitat de Vida Urbana??

Mira quines són les relatives a aquest eix i a través de l’apartat de comentaris de la pàgina, aporta’n d’altres! Entre tots i totes mirarem de contestar-les i avançar.

VÍDEO DE LES PRIMERES CONVERSES SOBRE AQUEST EIX

31 de març 1a SESSIÓ ÀGORA TERRASSA

0042702 rc_innovacio
Veure resum – acta de la 1a sessió

Veure resum – acta de la 2a sessió

Veure resum – acta de la 3a sessió