eix_participacio

 
 INTRODUCCIÓ

El començament de l’Àgora Terrassa és l’exemple que demostra que la societat està canviant. L’aparició d’Internet però sobretot la democratització de les TIC ha comportat una societat més formada i informada amb major capacitat de relacionar-se i organitzar-se per ella mateixa. Això, juntament amb el 15M ha comportat que la gent torni a estar interessada per la política en sentit ampli. A voler decidir i influir en la presa de decisions públiques. A la població ja no li serveix que li donin el resultat final. Ara té les eines i la consciència que vol ser part d’aquest procés.

Això s’ha vist reflectit clarament en el Procés Àgora Terrassa. Un bon grapat de preguntes feien referència a replantejar les formes de governar i participar en política.

“Com donar veu, potenciar, les iniciatives més comunitàries?” / “Com fem per ser més solidaris i participatius?” / “Com donar veu a qui no ha participat i sumar amb els moviments socials que ja treballen?” / “Com es pot evitar que les decisions que prenen els que governen no siguin interessades?” Veure totes les preguntes

Les idees i paraules clau que relacionen i contenen les preguntes d’aquest eix són: participació / interès / societat / comunitat / polítiques públiques / TIC

La millor resposta a totes aquestes preguntes, per tant, és que l’Àgora Terrassa continuï endavant. Aquest eix té sentit en la mesura que la societat s’està repolititzant i cada vegada es qüestiona més el paper d’unes institucions velles enfront una societat moderna. Tots els canvis que s’han produït a la societat acabaran traspassant a les institucions polítiques provocant un canvi també. Des de les institucions, doncs, no se’ls pot donar l’esquena.

PREGUNTES D’AQUEST EIX

El dia 25 de novembre en la presentació inicial de l’Àgora es van formular moltes preguntes des de la creativitat i la il·lusió en el futur de la ciutat. Quines són les preguntes Àgora de l’Eix de Governança, Comunicació i Participació??

Mira quines són les relatives a aquest eix i a través de l’apartat de comentaris de la pàgina, aporta’n d’altres! Entre tots i totes mirarem de contestar-les i avançar.

VÍDEO DE LES PRIMERES CONVERSES SOBRE AQUEST EIX

31 de març 1a SESSIÓ ÀGORA TERRASSA

0042708 rc_governança

Veure resum – acta de la 1a sessió

Veure resum -acta de la 2a sessió

Veure resum -acta de la 3a sessió