Persones de més de 8 entitats i organitzacions inauguren l’onzé arlliBRE i reconeixen les persones que fan les tasques de manteniment en aquests punts d’intercanvi de llibres

Fa un any en alguns punts de la ciutat els arbres caiguts per les ventades de desembre de 2014 van esdevenir ArlliBREs, biblioteques col•lectives per intercanviar llibres. Arribava a l’espai públic de Terrassa una iniciativa que en d’altres ciutats es coneix com a bookcrossing.

Aquest aniversari s’ha celebrat al carrer reconeixent l’onzé ArlliBRE de la xarxa davant de l’estació de FGC de l’Avinguda Jacquard i destacant que es tracta d’un projecte de cultura col·laborativa, d’inclusió i foment de l’ús col·lectiu i cívic de l’espai públic que aglutina entitats com: la xarxa ALEI (Associació Local d’Entitats per a la Inclusió de Terrassa), Amics de les Arts i les Joventuts Musicals, fundació Alba, l’Andana, Prodis, Creu Roja i Consorci Sanitari de Terrassa. Dónen el seu suport municipal al projecte l’empresa Eco-Equip, la Xarxa de biblioteques, el servei de gestió de l’espai públic de l’Ajuntament de Terrassa i el procés Àgora Terrassa com a promotor inicial del projecte.

Arllibre Jacquard TerrassaEn aquesta activitat s’ha fet reconeixement als “arllibrencs”, membres del taller ocupacional de Prodis i del programa d’atenció a persones en situació sense llar de la Fundació Busquets, que fan seguiment dels llibres i dels seus moviments fins a fer-ne recompte de més de 5.000. Aquestes persones juntament amb els altres assistents han compartit alguns dels seus llibres per donar pas tot seguit al “Passeig de Paraules” liderat pel grup “Àgilment” i el grup “Vet aquí que” amb contes, enigmes i endevinalles i gaudint de l’ús de la llengua a l’aire lliure i en grup.

En el recorregut ha participat el grup de batucada So-m Maurina passant per la Plça Doctor Robert i el Carrer Font Vella. En les diferents parades els assistents han compartit paraules, amb aquestes han format frases fins a crear un microrelat final “A Terrassa llibres i persones ens busquem. Cada arllibre és un punt de trobada. Les paraules al trobar-se es transformen en conversa , cançons, poemes i històries… i … les persones narrant, recitant, cantant i conversant… transformem el món!”

Nou Arllibre Jacquard Terrassa