La xarxa d’arlliBRE’s va néixer amb vuit exemplars repartits per les biblioteques de la ciutat. El valor de la iniciativa va més enllà de la posada en marxa d’un servei per part de l’Ajuntament perquè la ciutadania el gaudeixi.

Mapa ArlliBRE Terrassa

El creixement de l’arlliBRE no és extensiu sinó a través de la implicació i la participació en la promoció i manteniment de l’element. Tenir un arlliBRE a prop vol dir que hi ha una entitat (per exemple Amics de les Arts) o unes persones que en tenen cura, el promouen i es gaudeix col•lectivament. També vol dir que al seu voltant hi ha persones que deixen i agafen llibres per compartir. Només s’instal·laran nous arlliBREs si algun col·lectiu, associació de veïns o entitat té ganes de cuidar un ArlliBRE i creu que tindrà suficients persones que aportaran llibres i llibres per a que es comparteixin.

És en aquest context que l’arlliBRE creix, ja que des del Centre Cultural ubicat a la Rambla tenen ganes de promoure cultura, intercanvi i la inclusió social de les persones que tenen cura d’aquesta biblioteca col•lectiva urbana.

Arllibre Centre Cultural

Foto: Diari La Torre Cristina Moraguez

L’arlliBRE també creix perquè des de les escoles de la ciutat ara tenen l’oportunitat de tenir una experiència educativa veient com els troncs de les ventades i la saviesa dels arbres i de natura tenen una funció social a la nostra ciutat intercanviant literatura i coneixement. A les escoles de la ciutat s’ofereix la possibilitat d’organitzar una sessió per aprendre a conèixer els arbres, estimar la lectura, reutilitzar i compartir cultural i socialment l’entorn urbà. Això es fa escoltant i entenent el projecte, llegint una frase o fragment i compartint un llibre.

L’arllibre creix gràcies a tots i totes el nodrim d’aquest gran aprenentatge compartit com és l’intercanvi de llibres i llegim i llegim!

Projecte Educatiu Arllibre