eix_creixement

 
 INTRODUCCIÓ

Avui ens trobem en una situació de crisi àmplia. Aquesta crisi no té tan sols efectes en l’àmbit econòmic o social, sinó també en altres aspectes menys tangibles o visibles. En altres paraules, ens trobem en una crisi de valors. És per aquest motiu que per cercar un nou model de ciutat on poder trobar sinèrgies positives que ens portin a un statu quo diferent i millor, factors com el coneixement col·lectiu, els valors, l’ètica o les creences socials seran actius indispensables a tractar i gestionar.

De la lectura aprofundida de les preguntes els habitants de Terrassa, en general, són conscients, com s’ha dit, que per a superar els reptes que ens són plantejats en la realitat que estem vivint, els valors i la ètica han de jugar un paper protagonista. Algunes preguntes que inspiren aquesta afirmació són:

“Com potenciar les actituds i consciència crítica? / Què estem disposats a perdre individualment per a guanyar col·lectivament? / Com podem garantir els drets bàsics i fonamentals de tots els ciutadans?”    Veure totes les preguntes

Els conceptes i idees que es repeteixen eix i que tenen molta relació entre elles, ja sigui de manera explícita o implícita són:

 “bé comú” / “el que és col·lectiu” / “superació de l’individualisme” / “compromís social” / “vincle comunitari” / “convivència ciutadana” / “fer pinya” / “emocions

Les preguntes mostren com hi ha certs valors instaurats a Terrassa i en les societats occidentals actuals que no acaben de semblar adients per afrontar els reptes actuals i de futur.  En aquest sentit, el concepte bé comú és el més destacable i apunta amb força,  els altres són camins necessaris per arribar justament a l’objectiu de bé comú.

Per acabar cal acceptar, tal i com va fer la Comissió d’Impuls, la incapacitat individual per afrontar un canvi de societat com el que s’està donant. Així doncs, la posada en comú per part de tots els terrassencs i terrassenques del seus valors, coneixements, idees … és de vital importància per tal de crear un coneixement col·lectiu més sòlid que permeti gestionar aquest complicat present i encaminar el futur.

PREGUNTES D’AQUEST EIX

El dia 25 de novembre en la presentació inicial de l’Àgora es van formular moltes preguntes des de la creativitat i la il·lusió en el futur de la ciutat. Quines són les preguntes Àgora de l’Eix de Creixement Col·lectiu, Ètica i Valors??

Mira quines són les relatives a aquest eix i a través de l’apartat de comentaris de la pàgina, aporta’n d’altres! Entre tots i totes mirarem de contestar-les i avançar.

VÍDEO DE LES PRIMERES CONVERSES SOBRE AQUEST EIX

31 de març 1a SESSIÓ ÀGORA TERRASSA

0042714 rc_creixementcol·lectiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veure resum – acta de la 1a trobada

Veure resum – acta de la 2a trobada

Veure resum – acta de la 3a trobada