Imagen

 

És inevitable que el canvi generi ressistències, sinó no seria canvi. Tot i així davant d’una situació d’oportunitat i canvi tenim diferents tendències personals i/o humanes:

  • Primer perfil: Hi ha els qui pensen ràpidament en els factors positius de no canviar i els negatius de canviar. Aquests es queden en la seva zona de confort i no surten de l’acomodament de seguir les rutines habituals.
  • Segon perfil: En canvi hi ha d’altres que repassen els factors positius de no canviar i els negatius de canviar però alhora volen explorar noves oportunitats i poden arribar a veure el punt negatiu que tot segueixi igual.

Aquests dos tipus de perfils es combinen i és necessari que es complementin. Tot i que en els moments actuals d’incertesa és interessant reconèixer si podríem fomentar el segon supòsit i aprofitar aquestes oportunitats que ens ajuden a superar els reptes que el canvi de paradigma ens presenta.

De quin perfil ets més tu? Si vols promoure el canvi participa en les sessions de  l’Àgora Terrassa. Especialment en l’Eix d’Innovació Social